ΞΥΛΙΝΑ ΠΑΝΕΛ

Μοριoπλακα

Σύντομη Περιγραφή: Η Μοριόπλακα είναι σύνθετο προϊόν ξύλου, εύκολο στην επεξεργασία, κατασκευασμένο από κομματάκια ξύλου, πριονίδι και ότι άλλο περισσεύει από την επεξεργασία του ξύλου που σε συνδυασμό με ένα ρητινούχο συνδετικό υλικό μετατρέπεται υπό υψηλή πίεση σε πλάκες διαφόρων διαστάσεων.

Πεδία Εφαρμογής: Η εξαιρετική σχέση κόστους και αποτελεσματικών εφαρμογών σε συνδυασμό με την περαιτέρω επεξεργασία που μπορεί να τύχει η μοριόπλακα, όπως επένδυση με φύλλα μελαμίνης ή καπλαμά, καθιστούν το υλικό κατάλληλο για ντουλάπες, γραφεία, βιβλιοθήκες, κουζίνες, τραπέζια κ.τ.λ.

Γυμνη Μοριοσανιδα

Ανθυγρη Μοριοσανιδα

Μοριοσανιδα επενδυμενη με Καπλαμα

Μοριοσανιδα επενδυμενη με Μελαμινη

Αντικολλητο (Κοντρα Πλακε)

Σύντομη Περιγραφή: Το Αντικολλητό (Κόντρα Πλακέ) είναι ένα είδος τεχνητής ξυλείας που κατασκευάζεται από ξυλόφυλλα (καπλαμάδες) τα οποία συγκολλούνται σταυρωτά μεταξύ τους, ούτως ώστε να επιτυγχάνεται η μείωση της συστολής-διαστολής, ο ισομερισμός της δύναμης του υλικού και στις δυο κατευθύνσεις του και η αποφυγή ρωγμών και σπασίματων κατά το κάρφωμα.

Πεδία Εφαρμογής: Ανάλογα με την κόλλα που χρησιμοποιείται στη συγκόλληση, καθορίζεται ανάλογα και η χρήση του αντικολλητού (κόλλα MR – εσωτερική χρήση / κόλλα WBP – εξωτερική χρήση). Το αντικολλητό εσωτερικής χρήσης χρησιμοποιείται κυρίως στην επιπλοποιία ενώ το αντικολλητό εξωτερικής χρήσης στην οικοδομή και σε διάφορες κατασκευές εξωτερικού χώρου.

Flexiply

Κοντρα Πλακε Θαλασσης (Okoume)

Κοντρα Πλακε γενικης χρησης (Birch/Poplar/Bintangor)

Μπετον-φιλμ Κοντρα Πλακε (Shuttering)

Ινοπλακα

Σύντομη Περιγραφή: Η Ινόπλακα αποτελείται από ίνες ξύλου που προέρχονται από κορμούς μαλακής ή σκληρής ξυλείας, υπολείμματα υλοτομίας, πριστηρίων κ.τ.λ. Οι ίνες αυτές περνούν από ειδικό καθαρισμό και αφού ξηρανθούν αναμειγνύονται με συγκολλητικές ουσίες και χημικά πρόσθετα και στη συνέχεια πρεσάρονται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Είναι πιο δυνατό υλικό από τη μοριόπλακα και διαθέτει καλύτερη πυκνότητα.

Πεδία Εφαρμογής: Η περαιτέρω επεξεργασία που μπορεί να τύχει η ινόπλακα όπως επένδυση με φύλλα μελαμίνης ή καπλαμά καθώς επίσης και η δυνατότητα του υλικού να επιδεχθεί σκάλισμα και όλα τα είδη κόλλας, λάκας και βερνικιών το καθιστούν ιδανικό για σκελετούς επίπλων, πορτάκια κουζίνας και υπνοδωματίου, εσωτερικές θύρες, ράφια, κορνίζες κ.α. Το Σέλοτεξ και η Μαλακή Ινόπλακα συνήθως αποτελούν χρήσιμα εργαλεία για πιο απλές εργασίες όπως πλάτη σε ντουλάπια ή πατούς συρταριών το πρώτο και σε πίνακες ανακοινώσεων ή υπόστρωμα πατώματος το δεύτερο.

Γυμνο MDF

MDF επενδυμενο με μελαμινη

MDF επενδυμενο με καπλαμα

Σελοτεξ (σκληρη ινοπλακα)

Μαλακη Ινοπλακα

Επικολλητα πετασματα υψηλης πιεσης (HPL)

Σύντομη Περιγραφή: Το προϊόν HPL αποτελείται από πολλά στρώματα χαρτιού τα οποία επικολλούνται με φαινολική ρητίνη σε ένα φύλλο. Το πρώτο στρώμα χαρτιού είναι το διακοσμητικό και κάτω απο αυτό υπάρχουν τα υπόλοιπα στρώματα χαρτιού, διαποτισμένα με ρητίνη, τα οποία αποτελούν τον πυρήνα του HPL. Η αντοχή της επιφάνειας ενισχύεται με τη χρήση ειδικών κυτταρινούχων επικαλύψεων στην παραγωγή του, που το ενισχύουν και το καθιστούν ιδανικό για εφαρμογές ιδιαίτερης χρήσης και καταπόνησης.

Πεδία Εφαρμογής:

Εσωτερική χρήση – Η υψηλή αντοχή του υλικού στο γδάρσιμο, λεκέδες, ζεστό νερό και η μη απορροφητικότητα της σκόνης, καθιστούν το HPL ιδανικό για πορτάκια κουζίνας, πάγκους εργασίας, ντουλάπες υπνοδωματίων, γραφεία, βιβλιοθήκες κ.α.

Εξωτερκή χρήση – Οι ιδιότητες του υλικού προσφέρουν αντίσταση έναντι των υπεριωδών ακτίνων (UV rays), του χρόνου και καυσαερίων και άρα εξασφαλίζεται η ομοιομορφία του διακοσμητικού χρώματος και η αντοχή του στις καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται ως επένδυση εξωτερικών όψεων, εξωτερικές θύρες κ.α.

Συνθετη Επικολλητη Επιφανεια Ξυλου

Σύντομη Περιγραφή: Η σύνθετη επικολλητή επιφάνεια ξύλου είναι ένα προϊόν υψηλών προδιαγραφών το οποίο συνθέτει το αποτέλεσμα της τεχνικής συρραφής κομματιών ξύλου κατά μήκος (finger-jointed technique) – αφού προηγουμένως τα ξύλα έχουν διεξοδικά επιλεχθεί – και της περαιτέρω συγκόλλησής τους με υψηλής ποιότητας κόλλα (φορμαλδεύδη) με τελικό αποτέλεσμα να δημιουργούνται ξύλινες πλάκες με μεγάλη αντοχή στις καταπονήσεις.

Πεδία Εφαρμογής: Η ομοιόμορφη κατεύθυνση των ινών του ξύλου και η σταθερότητα του υλικού, το καθιστούν ιδανικό για κατασκευή ξύλινων σκαλοπατιών, πάγκων εργασίας, επίπλων κ.τ.λ.

Οξια

ιροκο

Δρυς ασπρος

Καρυδια

Πευκος

OSB

Σύντομη Περιγραφή: Η πλάκα OSB δημιουργείται από διασταυρωμένες στρώσεις λεπτών λωρίδων ξύλου που συμπιέζονται και συνδέονται μεταξύ τους χρησιμοποιώντας συνθετική κόλλα ρητίνης και κάποια ποσότητα ειδικών κεριών. Βασικό πλεονέκτημα του προϊόντος είναι ότι συνδυάζει εξαιρετικές μηχανικές ιδιότητες, εύκολη επεξεργασία και ανταγωνιστική τιμή που του επιτρέπει να επιδέχεται πολλαπλές χρήσεις.

Πεδία Εφαρμογής: Το OSB χρησιμοποιείται σε επενδύσεις τοίχων, επιστρώσεις στέγης, επιστρώσεις δαπέδων, κατασκευές εκθέσεων, διακοσμήσεις κ.α. Το OSB 3 ενδείκνυται για χρήση σε χώρους με υψηλά επίπεδα υγρασίας.

Τρικολλητα (3-PLY)

Σύντομη Περιγραφή: Μηχανικώς επιλεγμένα κομμάτια ξύλου από έλατο, τα οποία ενώνονται σε τρεις στρώσεις ξύλων, κολλημένες με τα νερά τους αντίθετα, προσφέροντας έτσι μέγιστη προστασία από στρεβλώσεις και φθορές.

Πεδία Εφαρμογής: Οι εξαιρετικές ιδιότητες του υλικού προσφέρουν πολλές επιλογές χρήσης τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους όπως πάγκους εργασίας, θύρες, τοιχοποιϊα, πατώματα, ταβάνια κ.α.

Πηχοσανιδα

Σύντομη Περιγραφή: Ο πυρήνας της πηχοσανίδας εμπεριέχει μικρών διαστάσεων κομμάτια ξύλου (πηχάκια), συνήθως από έλατο, τα οποία συγκολλούνται μεταξύ τους και κατόπιν πρεσάρονται σε στυλ σάντουϊτς (μπροστά-πίσω) με καπλαμά ξύλου.

Πεδία Εφαρμογής: Η πηχοσανίδα συνήθως χρησιμοποιείται σε εσωτερικούς χώρους για κατασκευή θύρων, τραπεζιών, ραφιών κ.τ.λ.