ΞΥΛΕΙΑ ΚΥΠΡΟΣ | ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ | ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ

ΜΑΛΑΚΗ ΞΥΛΕΙΑ

Σύντομη Περιγραφή: Η μαλακή ξυλεία προέρχεται από τα κωνοφόρα δέντρα. Ο πεύκος και το έλατο είναι τα πιο συνήθη είδη μαλακής ξυλείας, η δομή της οποιάς κάνει την επεξεργασία της εύκολη και ευπροσάρμοστη.

Πεδία Εφαρμογής: Τα είδη που προέρχονται από την μαλακή ξυλεία θα τα συναντήσουμε σε σκελετούς ξύλινων σπιτιών, στέγες, πέργκολες, περιφράξεις, ταβάνια, πατώματα, εσωτερικές και εξωτερικές θύρες, σκαλωσιές, καλούπια κ.α.

Πλανισμενη Ξυλεια

Πατωμα / Ραμποτε

ΑΣΠΡΗ ΞΥΛΕΙΑ

Κοκκινη Ξυλεια (V & U/S)

Εμποτισμενη Ξυλεια

Σκλυρη Ξυλεια

Σύντομη Περιγραφή: Η σκληρή ξυλεία προέρχεται από δέντρα με πλατιά φύλλα που τα συναντούμε κυρίως ως φυλλοβόλα στην εύκρατη ζώνη, και ως αειθαλή στην τροπική ζώνη. Η σκληρή ξυλεία είναι συνήθως πιο ανθεκτική στη σήψη και στη φθορά από την μαλακή ξυλεία.

Πεδία Εφαρμογής: Τα είδη που προέρχονται από τη σκληρή ξυλεία θα τα συναντήσουμε κυρίως στην επιπλοποιία, διακόσμηση εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, πατώματα αλλά και σε άλλες ξυλουργικές εργασίες όπως ντουλάπια κουζίνας και υπνοδωματίου, εξωτερικές θύρες, μουσικά όργανα κ.α.

ιροκο

οξια

δρυσ κοκκινοσ

δρυσ ασπροσ

Μεραντι

λευκα

Δομικη Ξυλεια Ταξινομημενης Αντοχης

Σύντομη Περιγραφή: Η δομική ξυλεία ταξινομημένης αντοχής χρησιμοποιείται ούτως ώστε να διασφαλιστούν δομοστατικά χαρακτηριστικά συγκεκριμένων κατασκευών. Οι κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν την αντοχή της ξυλείας είναι ο βαθμός της κάμψης ή της ακαμψίας και η πυκνότητα.

Πεδία Εφαρμογής: Κατασκευή στεγών με μεγάλα ανοίγματα, σκελετοί ξύλινων σπιτιών, πέργκολες κ.α.

Συνθετη επικολλητη Ξυλεια

Ξυλεια δακτυλοειδους συνδεσης

Μονοκαμματη Ξυλεια