Συχνες Ερωτησεις

Συχνές Ερωτήσεις

Συχνές Ερωτήσεις

 

1. Προϊόντα/Υπηρεσίες

Ερ.: Χρειάζομαι επιπρόσθετες πληροφορίες για κάποιο συγκεκριμένο υλικό π.χ. τεχνικές προδιαγραφές. Πως μπορώ να τις αποκομίσω;

Α.: Μπορείτε να μας αποστείλετε email ή fax, ή τηλεφωνικώς, ενημερώνοντάς μας για οποιεσδήποτε πληροφορίες θα θέλατε να σας παρέχουμε σχετικά με  οποιοδήποτε υλικό της εταιρείας μας. Θα σας αποσταλούν οι σχετικές πληροφορίες είτε με email είτε με fax.

Ερ.: Γιατί η ιστοσελίδα της Γ.Κλαγγίδης & Τ.Κυριακίδης Λτδ δεν παρέχει τις τιμές των προϊόντων/υπηρεσιών που προσφέρει;

Α.: Λόγω της μεγάλης γκάμας των προϊόντων που διαθέτουμε καθώς επίσης και την τυχόν εξειδικευμένη επεξεργασία που ίσως ο πελάτης θα επιθυμούσε στην χορηγημένη ξυλεία, καθώς επίσης και οι ανάλογες τιμές που ισχύουν βάσει ποσοτήτων και τρόπου πληρωμής, πολιτική της εταιρείας μας είναι όπως ενημερώνουμε για τις σχετικές τιμές που μπορούμε να παρέχουμε μέσω προσφοράς προς έκαστο πελάτη.

Ερ.: Τα εμπορεύματα μπορούν να παραδοθούν σε οποιοδήποτε μέρος της ενδοχώρας;

Α.: Παράδοση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιοδήποτε μέρος του νησιού. Εάν κρίνουμε, κυρίως λόγω απόστασης, ότι θα πρέπει να χρεωθεί αγώγιο τότε θα ενημερώσουμε εκ των προτέρων τον πελάτη. Πέραν των πιο πάνω ισχύουν οι Όροι και Προϋποθέσεις της εταιρείας μας.

Ερ.: Υπάρχει η δυνατότητα να επεξεργαστείτε τη ξυλεία βάσει δικών μας προδιαγραφών;

Α.: Φυσικά και υπάρχει. Δεδομένου ότι η σχετική επεξεργασία είναι εφικτή, ενημερώστε μας επ’ακριβώς το αποτέλεσμα που θα επιθυμούσατε να έχετε και εμείς, με τη βοήθεια των συνεργατών μας, θα σας παραδόσουμε τη ξυλεία στη τελική της μορφή.

Ερ.: Τι είναι η φουρνισμενη ξυλεία και τι σημαίνει η ταξινομημένη αντοχή ξυλείας;

Α.: Η ξυλεία φουρνίζεται εντός κλειστών θαλάμων και δέχεται επίδραση από κεκορεσμένο θερμό ατμό υπό καθορισμένη πίεση και για καθορισμένο χρονικό διάστημα ούτως ώστε να εμπεριέχει τελικά συγκεκριμένο ποσοστό υγρασίας. Έτσι επιτυγχάνεται η εξομάλυνση χρωματικών ανωμαλιών του ξύλου, αποστείρωση από μύκητες και έντομα, ταχύτερη ξήρανση και βελτιώνει τις δυνατότητες επεξεργασίας του ξύλου.

 

Ερ.: Τι σημαίνει παράνομη υλοτομία;

Α.: Ως παράνομη υλοτομία λογίζεται η συλλογή ξυλείας κατά παράβαση των νομοθετικών και κανονιστικών διατάξεων της χώρας συγκομιδής. Η παράνομη υλοτομία συνιστά παγκόσμιο πρόβλημα με σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις όπως οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές.

Ερ.: Μπορείτε να μας προμηθεύσετε με ξυλεία η οποία αποδεδειγμένα προέρχεται από δασικές εκτάσεις υπεύθυνης διαχείρισης;

Α.: Πρωτοπορώντας στον κλάδο της εισαγωγής και εμπορίας προϊόντων ξυλείας, είμαστε η μοναδική εταιρεία, με φυσική παρουσία στην Κύπρο, η οποία έχει λάβει την πιστοποίηση συστήματος Εφοδιαστικής Αλυσίδας FSC®. Εμπερικλείοντας απόδειξη ιχνηλασιμότητας, η πιστοποιημένη ξυλεία FSC®, παρέχει μία ανεξάρτητη επαλήθευση διαβεβαίωσης ότι η ξυλεία που χρησιμοποιείται, προέρχεται από δάση υπεύθυνης διαχείρισης.    

2. Τοποθέτηση/Κατασκευή

Ερ.: Αναλαμβάνετε τοποθετήσεις ή κατασκευές;

Α.: Δεν διαθέτουμε δικά μας συνεργεία. Διαθέτουμε όμως ένα δίκτυο εξαίρετων συνεργατών που μπορούμε να σας συστήσουμε για την διεκπαιρέωση οποιασδήποτε κατασκευής.

Ερ.: Μπορείτε να μας παρέχετε πληροφορίες πως να τοποθετήσουμε από μόνοι μας κάποιο υλικό;

Α.: Φυσικά. Μέσω της τεχνογνωσίας που διαθέτει η εταιρεία μπορούμε να καθοδηγήσουμε τον πελάτη πως μπορεί να κατασκευάσει ή τοποθετήσει το υλικό το οποίο τον ενδιαφέρει. Η προσκόμιση αρχιτεκτονικών ή αλλων σχεδίων θα μας βοηθήσει να σχηματίσουμε καλύτερη άποψη για την κατασκευή και να δώσουμε πιο ακριβείς πληροφορίες.

Ερ.: Είμαι κατασκευαστής/τοποθετητής. Υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας για τοποθέτηση υλικών από την εταιρεία σας;

Α.: Είναι ευπρόσδεκτος ο οποιοσδήποτε κατασκευαστής/τοποθετητής να μας προσεγγίσει για μελλοντική συνεργασία. Ακολουθούμε μια διαδικασία για να εξακριβώσουμε τις ικανότητες του υποψήφιου συνεργάτη και εάν μας ικανοποιήσει τότε η συνεργασία μπορεί να συνεχιστεί.

3. Χρηματοοικονομικά/Λογιστικά

Ερ.: Είμαι εμπορικός συνεργάτης και έχω αλλάξει τη διεύθυνση και το τηλέφωνό μου. Ποιον πρέπει να ενημερώσω;

Α.: Παρακαλούμε όπως ενημερωθεί το συντομότερο το λογιστήριο της εταιρείας μας ούτως ώστε να προβεί στις αναγκαίες αλλαγές στο λογαριασμό του συνεργάτη.

Ερ.: Χρειάζομαι κατάσταση λογαριασμού για σκοπούς ελέγχου. Πως μπορώ να την εξασφαλίσω;

Α.: Μπορείτε να μας αποστείλετε email, fax ή να μας ενημερώσετε τηλεφωνικώς για τη χρονική περίοδο της κατάστασης του λογαριασμού σας και θα σας την αποστείλουμε είτε μέσω email είτε μέσω fax. Εκτέλεση του πιο πάνω μπορεί να πραγματοποιηθεί κατόπιν απαίτησης του ιδιοκτήτη ή του πληρεξούσιου αντιπροσώπου του (π.χ. λογιστή). 

Ερ.: Θέλω να πληρώσω μέσω internet. Πως μπορώ να έχω τις απαιτούμενες πληροφορίες για το έμβασμα;

Α.: Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας αποστείλουμε όλες τις σχετικές πληροφορίες όπως το όνομα του λογαριαμού της εταιρείας μας, την τράπεζα όπου τηρείται ο λογαριασμός, το διεθνή αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) και κωδικό ταξινόμησης (sort code).

Ερ.: Δέχεστε πληρωμές με πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες;

Α.: Δεχόμαστε πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες για τη διαδικασία πληρωμής τιμολογίων βάσει των όρων της PBT Payment Solutions Ltd. Κατά τη διαδικασία ίσως σας ζητηθούν επιπρόσθετα στοιχεία ούτως ώστε να διασφαλιστεί η ταυτότητα του ιδιοκτήτη της κάρτας.

Μοιραστειτε το με αλλους

Facebook
Twitter
Pinterest

Περισσοτερα

Χρησιμοι συνδέσμοι

Χρησιμοι Συνδεσμοι

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο www.ccci.org.cy Τμήμα Δασών (Κυπριακή Δημοκρατία) www.moa.gov.cy/forest Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το Περιβάλλον https://ec.europa.eu/environment/forests BM CERT (Ελλάδας-Κύπρου) bmcert.org BM TRADA

Read More »
Περιβαλλοντική Βιωσιμότητα

Περιβαλλοντικη Βιωσιμοτητα

Περιβαλλοντική Βιωσιμότητα Τα τελευταία χρόνια υπάρχει – παγκόσμια – μια ενισχυμένη τάση περιβαλλοντικής συνείδησης. Ο άνθρωπος επαναξιολογεί τον τρόπο που ζει, ενημερώνεται για περιβαλλοντικά θέματα,

Read More »
Δεδομένα Ξυλείας Δασών

Δεδομενα ξυλειασ δασων

Δεδομένα Ξυλείας & Δασών Το Ξύλο ως υλικό Αποτελεί μια φυσική, ανανεώσιμη και ανεξάντλητη πρώτη ύλη Παρέχει αίσθημα ζεστασιάς στην αφή και στη όραση Είναι

Read More »