Περιβαλλοντικη Βιωσιμοτητα

Περιβαλλοντική Βιωσιμότητα

Περιβαλλοντική Βιωσιμότητα

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει – παγκόσμια – μια ενισχυμένη τάση περιβαλλοντικής συνείδησης. Ο άνθρωπος επαναξιολογεί τον τρόπο που ζει, ενημερώνεται για περιβαλλοντικά θέματα, προσπαθεί να εφαρμόσει περιβαλλοντικές πρακτικές, με απώτερο σκοπό την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του πλανήτη.

Όσο αφορά τη ξυλεία, σημαντικό ρόλο για την επίτευξη του πιο πάνω στόχου, είναι η χρησιμοποίηση ανανεώσιμων υλικών και η βιώσιμη δασοκομία.

Αρχικά, η ταχεία εξέλιξη της τεχνολογίας εξυπηρετεί την αδήριτη ανάγκη εκμετάλλευσης ανανεώσιμων υλικών και έτσι, σήμερα, τα πλείστα υπο-προϊόντα ξυλείας όπως συνθετικό πάτωμα, μοριοσανίδες, OSB, Ινόπλακες, Πέλλετ κ.τ.λ. κατασκευάζονται από υλικά τα οποία κάποιες άλλες εποχές και υπό άλλες συνθήκες θα πετάγονταν σε χώρους υγειονομικής ταφής.

Εξίσου σημαντική ωστόσο είναι και η ανάπτυξη μιας βιώσιμης δασικής διαχείρισης. Η βασική αρχή της βιώσιμης δασοκομίας καθορίζει ότι η ποσότητα των προϊόντων και υπηρεσιών που παράγονται από ένα δάσος πρέπει να φθάνουν μέχρι το σημείο όπου το δάσος είναι ικανό να παραγάγει αυτή την ποσότητα χωρίς να υποβαθμίζει το χώμα, τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα υδροκρίτη ή την πηγή σπόρου για το μέλλον.   

Βάσει όλων των πιο πάνω, εύκολα μπορεί να συμπεράνει κάποιος ότι η ξυλεία από μόνη της αλλά και η ευελιξία της εκμετάλλευσής της καθιστά το ξύλο ως το κατασκευαστικό υλικό του μέλλοντος. Άλλωστε, η ξυλεία από μόνη της είναι ανανεώσιμο υλικό (δες Δεδομένα Ξυλείας & Δασών)  και αποτελεί το πιο περιβαλλοντικά υπεύθυνο κατασκευαστικό υλικό.

 

Η Γ.Κλαγγιδης & Τ.Κυριακιδης Λτδ αναγνωρίζει την ευθύνη της έναντι στις περιβαλλοντικές ανησυχίες και και γι’αυτό άλλωστε προχωρήσαμε στην εξασφάλιση του διεθνούς προτύπου ISO 14001:2015 που αφορά το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης. Επιπρόσθετα η εταιρεία μας έχει λάβει την Πιστοποίηση Αειφορικής Διαχείρισης Ξυλείας FSC® (Chain of Custody), διασφαλίζοντας ένα σύστημα ιχνηλασιμότητας ξυλείας και προϊόντων ξυλείας που εξασφαλίζει ότι τα πιστοποιημένα προϊόντα προέρχονται από μια καλά διοικούμενη πηγή η οποία διατηρεί το φυσικό περιβάλλον.

Δεσμευόμαστε ότι η προμήθεια των προϊόντων ξυλείας προέρχεται από νόμιμες πηγές και ότι λαμβάνουμε τακτικά τις σχετικές πληροφορίες που αφορούν τις περιβαλλοντικές πρακτικές και τα επίσημα πιστοποιητικά από τους προμηθευτές μας. Επίσης, ενημερώνουμε πλήρως τα απαραίτητα αρχεία για φυτοϋγειονομικούς σκοπούς σύμφωνα με την κυβερνητική νομοθεσία και συστάσεις και ταυτόχρονα διατηρούμε σύστημα δέουσας επιμέλειας βάσει του Kανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη ξυλεία 995/2010 (EUTR).

Μοιραστειτε το με αλλους

Facebook
Twitter
Pinterest

Περισσοτερα

Χρησιμοι συνδέσμοι

Χρησιμοι Συνδεσμοι

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο www.ccci.org.cy Τμήμα Δασών (Κυπριακή Δημοκρατία) www.moa.gov.cy/forest Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το Περιβάλλον https://ec.europa.eu/environment/forests BM CERT (Ελλάδας-Κύπρου) bmcert.org BM TRADA

Read More »
Συχνές Ερωτήσεις

Συχνες Ερωτησεις

Συχνές Ερωτήσεις   1. Προϊόντα/Υπηρεσίες Ερ.: Χρειάζομαι επιπρόσθετες πληροφορίες για κάποιο συγκεκριμένο υλικό π.χ. τεχνικές προδιαγραφές. Πως μπορώ να τις αποκομίσω; Α.: Μπορείτε να μας

Read More »
Δεδομένα Ξυλείας Δασών

Δεδομενα ξυλειασ δασων

Δεδομένα Ξυλείας & Δασών Το Ξύλο ως υλικό Αποτελεί μια φυσική, ανανεώσιμη και ανεξάντλητη πρώτη ύλη Παρέχει αίσθημα ζεστασιάς στην αφή και στη όραση Είναι

Read More »